Csodatévő méz
2019. 02. 22.

A méz szó szerint csodákra képes. Gyógyír az allergiások, beteg emberek számára. Jótékony hatásait tudományos vizsgálatok is igazolják.

A méz szó szerint csodákra képes. Gyógyír az allergiások, beteg emberek számára. Jótékony hatásait tudományos vizsgálatok is igazolják.

A méz gyógyító hatásai: 

A méhészeti termékek csodája, hogy akár a daganatos betegségek megelőzésében folytatott küzdelmünkben is társunk lehet. A stresszel teli, feje tetejére állt világ sajnos – egyéb káros hatásai mellett - a daganatos betegségek kialakulásának is okozója. Ha már megtörtént a baj, az orvosi kezelés elengedhetetlen. De nem feltétlenül kell hagynunk, hogy idáig eljussunk. 

Védekezzünk még ma daganatos betegségek ellen - hogy a holnap is az egészség jegyében teljen. 

Védekezés a tumorsejtek ellen:

Létezik egy általános védelmi rendszer, amely a vérkeringés révén érvényesül. Ide speciális sejtek tartoznak, melyeket két csoportba sorolhatjuk. A falósejtek és a kismolekulák. A természetnek hála – utóbbiban a méhészeti termékek igencsak gazdagok. Ezek a szerves vegyületek köztudottan tumorsejtölő hatással bírnak. Kutatások eddigi eredményei bizonyítják, hogy a természetes, növényi nektárból származó méz rendelkezik azzal a nagyszerű képességgel, hogy a benne található vegyületek a rákos sejtek pusztulását segítik elő. Újabb érv a méz fogyasztás mellett... 

Az USA-ban 4 évtizedig tartó vizsgálatok során 17 ezer méhészt vizsgáltak meg. Az eredmények során szembetűnő volt, hogy közülük egyetlen egy sem szenvedett tüdőrákban...

 

Elgondolkodtató...

Az orvostudományt is meglepte az a sokféle alkalmazási lehetőség, amelyben a méz, természetes anyagának jótékony hatásai a szintetikus orvosságok hatékony kiegészítője.

Egészségünk védelmében

Méhpempő kúra:

A kúra során akár magában, akár virágporral, mézzel is fogyaszthatjuk. Leggyakrabban frissen fogyasztják. Legjobb kis edényben, hűtőben tárolni 0-5 °C –on.

Minimális adagja egy felnőtt ember számára napi 100-300 mg, a szokásos adagja 500 mg, de akár 800 mg is fogyasztható belőle Doktor Donadieu szerint, aki éveken át írta fel orvosságként a méhpempőt. Gyerekek számára a fenti adag fele-negyede ajánlott, orvosi felügyelet mellett.

 
Új irányzat a krónikus prosztata betegség virágporral való kezelésében

Vizsgálatok kimutatták, hogy a virágporral történő kezelés a prosztata gyulladásban szenvedők esetében a gyulladás visszahúzódását eredményezte, valamint a tünetek enyhüléséről is beszámoltak a vizsgálatban részt vevő betegek. A vizsgálat során a betegeket 4 csoportra osztották, a betegség súlyossága szerint naponta 6 kapszula virágport kaptak, legalább 200 kapszulát összesen. A betegek 90%-a esetében javulást értek el, ráadásul mellékhatások nélkül. 

 


Gyermekeink egészségére

 Finom és egészséges csemege – már gyermekkortól kezdve

Köztudott, hogy az étkezési szokások gyermekkorban alakulnak ki. Amit a kicsik ilyenkor megszoknak, általában azt fogyasztják szívesen felnőtt korukban is. A mézben rejlő növekedést serkentő anyagoknak köszönhetően a szülők rengeteget tehetnek gyermekeik egészséges fejlődésének, növekedésének érdekében, ha gondoskodnak arról, hogy rendszeresen megtalálják az étkezőasztalon ezt a finom csemegét. 

Propolisszal a gyermekek idült bélfertőzése ellen

Az akut bélfertőzés a gyermekek esetében idültté válik, amelynek számos nem kívánt hatása keseríti meg a kicsik mindennapjait. A propolisz erősíti a szervezet védekezési képességét, így bélgyulladáskor fokozza a gyermekek ellenálló képességét. A vizsgálatban részt vevő gyerekek propoliszos kezelést kaptak, melynek köszönhetően az esetek 75 %-ában pozitív változást figyelhettek meg.


Mennyit fogyasszunk naponta?

Felmerülhet a kérdés, vajon mennyi mézet érdemes fogyasztanunk egészségünk megőrzése érdekében:

A gyerekek számára már 30 gramm is elegendő, felnőttek számára ajánlott napi méz fogyasztás 100-200 gramm, amit érdemes arányosan elosztanunk a főétkezések alkalmával.

A méz gyógyító hatásainak hiteles bizonyítékául íme egy vélemény attól, aki a méz erejével küzdötte le kínzó allergiás tüneteit. Naki a méz már bizonyította jótékony hatását:

"A méz mentette meg a nyaram! Gyermekkorom óta szenvedek a szénanáthától. Minden nyárin jelentkeznek a tünetek: viszkető szem, orrfolyás... Sosem tudtam igazán élvezni a napsütést, mert szörnyen éreztem magam. Mindent kipróbáltam, de semmi sem használt. Aztán, mikor az 1001 otthoni gyógyír című könyvön dolgoztam, megtudtam belőle, hogy ilyenkor mézet kell enni, az segít. Eleinte kételkedtem benne, de gondoltam, kipróbálom. És tényleg csak ennyi kellett: minden tünet elmúlt, és hosszú idő után először élvezhettem a nyár minden pillanatát. Hihetetlen a különbség, ráadásul egy kanál méz reggelente sokkal jobban esik, mint a szénanátha elleni orvosságok." 

Koczka Erika

Könyvszerkesztő

Reader’s Digest Kiadó